Voor en door Moergestel

Op deze pagina vind je de evenementen die door de vrijwilligers van Gèssel Treft georganiseerd worden. Gezellige en toegankelijke activiteiten voor de inwoners van Moergestel en omstreken waarin muziek centraal staat. Naast deze terugkerende evenementen vinden er regelmatig muzikale thema avonden plaats. Het eerstvolgende evenement is:

Back to Den Boogaard 2024

BBQ POP

Met BBQ POP geeft Stichting Gèssel Treft invulling aan de organisatie van een muziekevenement met kinderprogramma. Tijdens het festival kan in onze “picknickweide” worden genoten van een overheerlijke barbecue aangevuld met diverse food stands, vandaar de naam BBQ POP.

Bij het programmeren van de dag kijken we naar het regionale aanbod van beginnende bands en kinderacts. Daarbij streven we naar een breed genre. BBQ POP biedt jongeren en beginnende bands de mogelijkheid om podiumervaring op te doen, en via het Skillslab kunnen jongeren ervaring opdoen met techniek.

BBQ Pop vindt plaats buiten op het centrale plein en binnen in het aangrenzende gemeenschapshuis Den Boogaard. Het evenement is gratis toegankelijk in een open setting en is daarom laagdrempelig voor de bezoekers.

DWEILPOP

Op eerste paasdag organiseert Gessel Treft het gratis toegankelijk muziekspektakel Dweilpop. De naam zegt het al; dweilen en luisteren naar (pop-)muziek.

Het concept is eenvoudig. 4 cafés hebben elk een podium geplaatst. Om en om (en om) speelt er een band op een podium, terwijl er op de andere podia wordt opgebouwd. Er zijn 7 bands die elk ongeveer 45 minuten spelen, waarna het publiek 15 min heeft om zich naar het volgende café te begeven, 8 uur muziek aan één stuk door!

Deelnemende café’s zijn: Café De Brouwer, ’t Centrum, De Klaore en De Veerkes .. allen gevestigd in Moergestel.

BBQ POP TALENT AWARD

Tijdens de Talent Award gaan beginnende bands tegen elkaar battelen en de winnaar krijgt een podiumplek tijdens BBQ Pop wat elke zomer in Moergestel plaatsvindt.

Verder krijgen jongeren de kans om ervaring op te doen met licht en geluid. Hierbij worden zij begeleid door mensen met ervaring / experts. Het geleerde kan tijdens BBQ Pop in praktijk worden gebracht.

MUZIEKQUIZ

Elk jaar organiseert Gessel Treft een muziekquiz waarin diverse teams tegen elkaar strijden voor de muzikale eer en mooie prijzen. De quiz zit vol met leuke vragen over de geschiedenis van de popmuziek met beeld, geluid en live-muziek.

Elk jaar is het een drukbezochte avond waarin plezier en samenwerking centraal staan!