Het leukste GRATIS evenement van Moergestel!

Ook in 2019 organiseert Gèssel Treft weer BBQ POP en wel op 17 augustus! Deze vijfde editie vindt plaats buiten op het St. Jansplein en binnen in het aangrenzende gemeenschapshuis Den Boogaard. Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk!

Zoals eerdere edities is er ook dit jaar weer een ruim aanbod aan kinderactiviteiten en (beginnende) bands uit de omgeving. Uiteraard met onze inmiddels fameuze BBQ en andere foodstands. En ook dit jaar kunnen jongeren via het Skillslab ervaring opdoen met techniek.

 

BBQ POP ZOEKT VRIJWILLIGERS!!!

Lijkt het je leuk om de handen uit de mouwen te steken en ons te helpen om alles in goede banen te leiden, dan zijn wij blij met jou! Om jezelf aan te melden of meer informatie te krijgen, stuur een mailtje naar gesseltreft@gmail.com en wie weet maak jij deel uit van het team achter BBQ Pop!

LINE-UP

White Van Men

00:00 - 01:00 uur | binnenpodium

Sinds 2011 slingert, claxonneert en knipperlicht deze band door de lage landen. Als de kofferbak eenmaal is uitgeladen is deze band een sensatie voor al je organen. Omschreven als “ruige uitgeharde bluesrock die er nu en dan een funky of psychedelisch gitaartje op na houdt” en “een strot, die klinkt of er een mengeling van zo’n 2 kilo peuken en grind is doorgeramd” wordt geen enkel podium gespaard. De bluesrock van The White Van Men is zeer groovy en bevat een expliciet ruw randje.

Wij zijn benieuwd. Jullie ook? Te zien op bbqpop 2019 te Moergestel.

WHITE VAN MEN

Skalala

19:00 - 20:00 uur | buitenpodium

Skanking Party band Skalala is 8 koppige energieke ska-band uit Rock City Eindhoven en omstreken. Skalala speelt een zeer opzwepende mix van ska-klassiekers en -bewerkingen van bekende hits. Snel, strak en super dansbaar: zo dendert Skalala over het podium. Bij een optreden van Skalala kun je niet stil blijven staan. En zo gek is dat niet, want ska is energieke muziek en zorgt gegarandeerd voor een kolkende zaal. Ultieme party muziek dus, en daar krijgt niemand ooit genoeg van. Na Skalala ben je gegarandeerd uitgeblust.

SKALALA

WASKO

21:00 - 22:00 uur | buitenpodium

Mix een doorgewinterde gitarist die zijn wilde krulharen nog niet is verloren met een jonge hond die alleen geïnteresseerd is in rock and roll, the blues, Whisky, meisjes en basgitaar. Voeg hieraan toe een semi-linkshandige swingende funk drummer en een dolenthousiaste zanger met acteertalent. Dat Wasko uit Hilvarenbeek.Ze hebben getracht elk nummer te voorzien van een nieuw jasje, of om meerdere nummers tot een gewaagde mashup om te toveren. Zo krijgt het melancholische Karma Police ineens een zonnig Reggae tintje, en mixen ze The Scene ongeneneerd met Will and the people, The Proclaimers, Kensington en George Baker tot een verrassende coole maar ook knotsgekke dancemix.

Het doel: het dak gaat er af tijdens bbq pop te Moergestel

WASKO

Man Cave

18:00 - 19:00 uur | binnenpodium

Deze Tilburgse (hard)rockformatie speelde in mei de Den Boogaard al plat en was de terechte winnaar van onze voorronde. Een energieke rockband met vier jonge honden die zorgen voor een spetterend optreden. Met hun opzwepende stevige muziek kunnen de voetjes van de vloer. Na hun optreden tijdens de voorronde kunnen ze niet wachten om flink te gaan rammen op bbq pop op 17 augustus in Moergestel.

MAN CAVE

The Antones

17:00 - 18.00 uur | buitenpodium

De Tilburgse band The Antones draait al jaren met veel succes mee in de Nederlandse ‘rhythm and bluesscene’. De muzikanten spelen naast eigen werk ook covers van ondermeer Bobby Bland, Hollywood Fats, Junior Wells, Ronnie Earl, en The Fabulous Thunderbirds. The Antones hebben een eigen unieke jaren ’50 en ’60 jump, jive & swing sound waarbij niet stil kan worden gestaan. Een beter alternatief voor thuis op de bank blijven zitten is er niet. Dus kom jumpen, jiven en swingen op 17 augustus bij bbqpop te Moergestel!

THE ANTONES

Storing

20:00 - 21:00 uur | binnenpodium

Storing! is een rocktrio uit Eindhoven Rockcity! In de traditie van legendarische power-trio’s zoals The Cream en The Police, is Storing! een strakke rock(blues)band met haar roots in de 70er jaren. Als Storing! gas geeft speelt het de glazen van de bar, maar in momenten van verstilling wordt ook de essentie en emotie maximaal gevonden. Deze dynamiek wordt bewust opgezocht waardoor een optreden van Storing! nooit voorspelbaar is. De diverse achtergronden en de jarenlange podiumervaring zorgen ervoor dat het rock- en blues-idioom ruim behandeld wordt. Het repertoire bestaat uit eigen werk, aangevuld met covers waarin het Storing!-geluid duidelijk doorklinkt. Storing! Is daardoor geen coverband maar een band die vooral een ode brengt aan zijn inspiratiebronnen zoals Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Beatles, ZZ Top, Herman Brood, Muddy Waters etc.

STORING

Cannonball Cletus

23:00 - 00:00 uur | buitenpodium

Cannonball Cletus speelt Energieke Feel Good Rock. Een Limburgs Brabants onderonsje. De ene limbo heeft funky roots, de ander had ooit punkboots. Uit Brabant komt de Bassist samen met een energieke en immer vrolijke drummer die we voor het gemak Cletus noemen. Geef deze jongens een podium en de songs knallen er als kanonskogels uit. Met dansbare rocksongs, meerstemmige zang, samples en sequences heeft Cannonball Cletus zich zelf in het alomvattende en zelfgetimmerde hokje Energieke Feel Good Rock gezet. Cannonball Cletus is klaar om te knallen!

CANNONBALL CLETUS

Fijahborn

22:00 - 23:00 uur | binnenpodium

Fijahborn is een reggaeband uit Tilburg. Het geluid van de band is het beste te omschrijven als een mix van reggae zoals dat in Nederland, Suriname en op Curaçao wordt gespeeld. De nummers zijn vaak opgebouwd uit eigenzinnige maar erg opzwepende en pakkende arrangementen en melodieën. Fijahborn is vooral een live/festival-band die energieke optredens met een positive vibe neerzet.

FIJAHBORN

KINDERPROGRAMMA

Het kinderprogramma start om 16.00 uur op het St. Jansplein met een muzikale omlijsting van onze DJ.

Een greep uit onze kinderactiviteiten:

Leef je uit bij Fit Factory, zij geven je weer een sportieve uitdaging!

Pimp je eigen bbq pop schort.

Laat je mooi schminken door Celine van Ciao Bella.

Knutseltafel en springkussen.

Ook is er weer popcorn en suikerspin voor de kids

FOODSTANDS

Ook dit jaar wordt onze legendarische barbecue weer aangestoken om voor iedereen de heerlijkste stukjes vlees te bereiden.

Maar we hebben meer! Sjoop & Skrien maken vanuit hun gepimpte caravan de lekkerste salades, bezoekers kunnen lekker even afkoelen met de mooiste ijsjes in Het IJssalonneke bij Hierneffe en voor alle zoetekauwen hebben we suikerspinnen en popcorn!

Dat wordt dus genieten!

SKILLSLAB

Ieder jaar geven de vrijwilligers van Gessel Treft de jeugd de mogelijkheid kennis te maken met het werk achter de schermen van een festival. Wij hebben onder onze vrijwilligers echte professionals op het gebied van licht en geluid. Zij nemen de jeugd onder hun hoede tijdens de voorbereiding van het festival maar ook tijdens de optredens kun je meekijken en meehelpen. We vinden het fijn als je je van te voren even aanmeldt via gesseltreft@gmail.com.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer vindt BBQPOP plaats?

Op 17 augustus 2019 vindt BBQPOP plaats. De poorten gaan om 15.30 uur open en het evenement duurt tot 02.00 uur.

Waar vindt BBQPOP plaats?

Zoals elk jaar vindt BBQPOP plaats in Moergestel. Wederom hebben we twee podia: buiten op het St. Jansplein en binnen in Den Boogaard.

Wat kost een kaartje?

Helemaal niets! BBQPOP is gratis toegankelijk. Voor eten en drinken betaal je natuurlijk wel wat.

Is BBQPOP geschikt voor alle leeftijden?

Ja, het evenement is voor jong en oud!

Wie organiseert BBQPOP?

Het evenement wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Gèssel Treft. Deze stichting heeft als doel: het stimuleren van inwoners in Moergestel (en omstreken) om elkaar te treffen voor een muziek- of cultuurevenement. Daarnaast kan BBQPOP niet zonder de sponsoren die bereid zijn geweest het evenement te steunen.

Ik heb een vraag, waar kan ik contact opnemen?

Voor alle vragen omtrent BBQPOP kun je een mail sturen naar gesseltreft@gmail.com.

SPONSOREN BBQPOP 2019

FOTO’S

Bekijk hier foto’s van voorgaande edities

Kijk op www.gesseltreft.nl voor meer informatie. | webdesign: Lucid Media